منوی بالایی را از بخش فهرست ها تنظیم کنید.

۱۰ نکته ی طلایی برای به دست آوردن کار رویایی در زمینه CG

در این پست در مورد بدست آوردن یک کار رویایی در زمینه cg صحبت خواهیم کرد ، مطالب ارانه شده صحبت های Pam hogarth می باشد که ۳۰ سال تجربه در دنیای گرافیک و cg دارد . وی همچنین یکی از کسانی هست که به تاسیس مدرسه Gnomon کمک کرده است . علاوه بر مطالب ایشان ، ما مطالب که بر حسب تجربه ی شخصی و در مورد شرایط فعلی کشور می باشد نیز اضافه کرده ایم.

شاید سوال خیلی از افرادی که می خواهند تازه وارد زمینه مار گرافیک کامپیوتری بشوند این سوالات باشد : 

بازار کار تری دی مکس در ایران ؟ حقوق مایا کار چقدر است ؟بازار کار مایا ؟بازار کار تری دی مکس ؟و … 

این مطالب از نوشته های خاتم Pam hogarth گرچه شاید با شزایط صنعت cg  در کشو ما مناسب نباشد اما مطالعه آن قطعا راهگشای شما خواهد بود و با مطالعه این نکته ها می توانید کار در زمینه گرافیک کامپیوتری که دوست دارید را پیدا کنید .قبل از بررسی نکات مربوط به خانم Pam hogarth من متناسب با شرایط فعلی این صنعت نکاتی را می گیوبم :

نکته اول : صنعت cg  شامل فیلدهای مختلف زیادی می شود که درخیلی از این تخصص ها در کشور ما به تازگی دارد شکل میکیرد ، مباحثی مثل انیمیشن سه بعدی ، ساخت بازی های کامپیوتری ، جلوه های ویژه و … اگر دنبال درآمد و کار مناسب هستید باید ببیید کدام از این فیلدها بیشتر مورد نیاز کشور می باشد و کمتر به آن پرداخته شده است ، برای مثال در زمینه انیمیشن گروه های زیادی کار می کنند گرچه با پیشرفت های زیادی که داشتیم اما همچنان اول راه هستیم ، این می تواند زمینه  خوبی برا کار باشد . یا در ساخت بازی واقعا گروه های ایرانی پیشرفت های قابل ملاحظه ای کردند و با پشتیبانی و حمات های لازم می توانند در سطح جهانی مطرح شوند . یکی دیگر از فیلد ها که در کشور ما به تازگی در حال رشد است ، صنعت جلوهای ویژه می باشد که می تواند درآمد خوبی را نصیب کسانی کند که در این زمینه کار می کنند ، مباحث جلوه های ویژه در زمینه ها مختلف مانند انفجارو  crowd و …. که به شدت هم مورد نیاز صنعت سینمای کشور می باشد ، از برنام ههای که می تواند در این زمینه به شما کمک کنده می توان به افترافکت ، nuke , … نام برد . البته دقت کنید که فعالیت در تمام این زمینه بدون داشتن علاقه و انگیزه ممکن نیست و کار بسیار ختی می باشد .

نکته دوم : همیشه در حال تلاش و فعالیت باشید ، منتظر این نباشید که کار به سراغ شما بیاید ، مثلا اگر در زمینه ی انیمیشن کار میکنید سعی کنید یک انیمیشن کوتاه برای خود بسازید ، و اگر انیمیشن دارای مفهوم و داستان مناسب باشد که بتواند در جشنواره انیمیشن  مختلف شرکت کند می تواند به سکوی پرش مشا تبدیل شود. در شمینه انیمیشن جشنواه های معتبر زیادی برگزار می شود ، هم در سطح ایران و هم در سطح بین الملل ، سعی کنید حتما در این نوع جشنواره ها شرکت کنید .

۱- اینترنت، اینترنت، اینترنت! دنیای مجازی و اینترنت تنها برای وب گردی و دانلود و …. نیست ، راه های زیادی در اینترنت برای برقراری ارتباط با افراد مرتبط با صنعت cg وجود دارد که شما باید از این ظرفیت نهایت استفاده را کنید ، یکی ار بهترین راه هابرای مرتبط شدن و شناخته شدن در این زمینه ،شرکت در event های اینترنتی می باشد . با گسترش صنعت cg رویدادها بین المللی نیز زیاد شده اند ، شرکت در این رویداد ها علاوه بر انگیزه دادن به شما باعث می شود با افراد مرتبط ارتباط برقرار کرده ، از تجربیات آن ها استفاده کنید ، کار شما به داوری افراد برجسته در این زمینه برسد و در نهایت اگر استعدادش را داشته باشید چه بسا از همین طریق وارد دنیای حرفه ای cg شوید .این رویدادها (events) را می توانید با یک سرج ساده در google پیدا کنید ، و خوشبختانه سایت های ایرانی هم در این زمینه فعال شده اند که با کمک این سایت ها به راحتی می توانید از این رویدادها و قوانین آن با خبر شوید .علاوه بر این افرادی بوده اند که یک نمونه مار درست کرده اند و آن را در دنیای اینترنت و در سایت های سرویس های ویدیوی و شبکه های اجتماعی بع اشتراک گذاشته و از این طریق مورد توجه شرکت های بزرگ قرار گرفته و مستقیما وارد کار شده اند . همچنین از منابع آموزشی و بیکران اینترنت می توانید برای بالا بردن سطح کار خود بهترین استفاده را کنید .

۲-جایی که در آنجا کار هست باشید شاید این نکته که خانم Pam Hogarth اشاره کرده اند در کشور ما کمی سخت تر باشد ، اما شدنی است . شما اگر در جایی زندگی می کنید که در آن کار مناسبی در این زمینه نیست ، بهتر است نقل مکان کنید ، فقط این نقل مکان باید با آگاهی شرایط کاری محل جدید باشد .دقت کنید مطلبی که در مورد اینترنت گفتیم صرفا برای آَشنا و شناخته شدن شما بود ، اما هنگامی که شما به حدی رسیدید که می توانید وارد کار حرفه ای cg شوید ، از طریق اینترنت امکان پیشرفت زیادی نخواهید داشت .و شرکت ها معمولا افرادی را که می توانند به صورت فیزیکی حضور داشته باشند را جذب می کنند .

۳- صحبت کردن با کسانی که در این زمینه تجربه دارند و این راه را رفته اند هنگامی که در شبکه افرادی را پیدا کردید ، یا در بیرون از شبکه آن ها را پیدا کرده اید ، سعی کنید در ارتباط باشید و از تجربیات آن ها استفاده کنید ، اگر امکان صحبت و گفتگوی حضوری و مجازی نبود ، می توانید از مصاحبه های آن ها نیز استفاده کنید ، در مصاحبه افراد مطرح در زمینه cg نیز گاهی مطالبی بیان میشود که می تواند برای شما بسیار راه گشا باشد . این مصاحبه ها در اینترنت فراون پیدا می شود ، آن ها را حتما مطالعه کنید .

۴-برای شروع کار هدفتان را روی شرکت های متوسط و کوچک بگذارید مسلما کار کردن در یک شرکت بزرگ مانند DreamWorks و Disney خیلی رویایی به نظر می رسد . اما آنها صدها هنرمند با تجربه دارند و به این سادگی نیروی جدید جذب نمی کنند .پس شما باید از شرکت ها ی کوچک شروع کرده و مراحل ترقی را پله پله طی کنید .

۵-برای به دست آوردن تجربه منتظر یادگیری همه چیز نباشید بعضی از افراد ، ایده آل گرا هستند و منتظرند تا همه چیز را به صورت تئوری یاد بگیرند و بعد شروع به کار عملی و کسب تجربه کنند . این کار یک اشتباه هست ، همیشه در حال کار عملی باشید و هرچیز جدید که یاد میگیرید سعی کنید آن را عملا اجرا کنید با این کار هم خلاقیت خود را بیشتر می کنید و هم برای مطالبی که یاد گرفته اید مسلط تر خواهید بود.

۶-کارورز و داوطلب باشید هیچ چیز مانند کارورزی در یک محل و شرکت خوب مناسب نیست و باعث پیشرفت شما نمیشود ، ممکن است که در پروژهای کارورزی پولی دریافت نکنید مگر اینکه خیلی خوش شانس باشید که به ندرت پیش می آید ، اما سعی کنید حتما در جایی برای کارورزی داوطلب شوید ، این دواطلب شدن اگر پولی هم نداشته باشد ، اما در آینده اثرات آن را خواهید دید .

۷-تبدیل به یک همه کاره شوید در صنعت حرفه ای معمولا افراد در یک فیلد تخصصی کار میکنند ، اما افراد برجسته و موفق علاوه بر اینکه در یک فیلد متخصص هستند ، به این معنی نیست که در درگیر زمینه های مرتبط هیچ گونه آگاهی نداشته باشند ، بلکه موارد مختلف را بررسی کرده و بر حسب استعداد و علاقه شخصی یک فیلد را انتخاب کرده اند و این افراد اگر یک پروژه در زمینه ی دیگر به آن ها نیاز داشته باشد به راحتی می توانند در آن زمینه هم تخصص لازم را پیدا کنند . اما توصیه ما به شما این است که در هر زمینه از cg که کار می کنید با تمامی مباحث آشنا شوید و بعد از آشنای ی و محک زدن خود ، در زمینه ای که علاقه و استعداد دارید به صورت حرفه ای وارد شوید و نیرو و تمرکز خود را در آن زمینه صرف کنید .

۸-آشنایی با کار و شرکتی که می خواهید در آن فعالیت کنید شما باید با کاری که قصد انجام آن را دارید آَشنا باشید . بدانید که می توان در چه زمینه ها و در چه شرکت هایی کار کرد ، مثلا باید بدانید با نرم افزار تری دی مکس و مایا فیلم تدوین نمی کنند ، یا با نرم افزار افتر افکت یک انیمیشن را از پایه نمی سازند ، اگر یک شرکت را برای کار انتخاب کردید با تمامی فعالیت های آن قبل از انجام مصاحبه آَشنا شوید .

۹- رزومه خود را متناسب با کاری که می خواهید بگیرید ، تهیه کنید در رزومه اطلاعات اضافه ندهید ، متناسب با شرکتی که برای آن روزمه می نویسید ، اطلاعاتی به آن ها بدهید که آن ها را برای مصاحبه با شما ترغیب کنید . و البته دقت داشته باشید در کارهای مرتبط با cg داشتن نمونه کار نیز بسیار با اهمیت است .

۱۰-کار را برای پول انجام ندهید آیا هدف شما از وارد شدن به زمینه ی cg شور و اشتیاق است یا پول ؟اگر جواب شما پول است باید گفت شاید زمینه های یگری نیز باشد که شمار سریع تر به پول برساند. صنعت cg صنعت سود دهی می باشد و زمینه های مختلف و زایدی برای کار حرفه ای دارد ، اما اگر با عالاقه و شور وارد اسن صنعت نشوید و فقز پول مد نظر شما باشد ممکن است به نتیجه نرسید ! زیرا کارهای مرتبط به cg علاقه و پشتکار زیادی می خواهد.

درباره نویسنده

نوشته های مرتبط

1 نظر

نظرات بسته است.